Fragment uit tekst bij opening van tentoonstelling ‘Oerzaken’ door Ita Janssen, beeldend kunstenaar en voormalig mentor:

‘Wat is Clara’s Kunst? ‘

Clara vat het woord Kunst niet makkelijk op. Ze graaft diep in zichzelf, is zeer kritisch in wat ze laat zien en hoe ze het laat zien. Ze heeft bij zichzelf een diepe verbondenheid met het verleden ontdekt – de oertijd. We zien hier kunstwerken die doen denken aan oerossen, oerhorens, schilden van krijgers uit de oertijd, oerbotten, oerbomen. Wat mij betreft gaat dat wat we hier zien afgebeeld, verder dan een esthetische weergave. Van Clara’s werk gaat een dwingende kracht uit tot rustig en lang kijken. Dat veroorzaakt bij mij een meditatief, zelfs spiritueel gevoel. Dit is het bijzondere van Clara’s Kunst.’

In het kader van Routes met een stip voor Kunstroute Leiden werd mijn werk genoemd in de top tien van Fons Verheijen (architect) en Pieta Verheijen (modeontwerpster). Zij vatten mijn werk kort maar krachtig samen: ‘Oer’. Eerder kochten zij een serie werken van mij aan.